Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver bättre arbetsmiljö på förskolan i Såå

Arbetsmiljöverket kräver att Åre kommun gör något åt den dåliga avloppslukt som under en längre tid besvärat barn och personal på förskolan i Såå.

Annons

Förskoleverksamheten bedrivs i den gamla byskolan i Såå öster om Åre där man sedan lång tid haft besvär med avloppslukt, speciellt i hallen och i källaren. Arbetsmiljöverkets inspektörer besökte lokalerna den 22 september och även de kände av den dåliga lukten.

Från personalen fick de veta att lukten var värre vissa dagar än andra, att de kände obehag av den och mådde psykiskt dåligt.

Verket bedömde att lukten var en sanitär olägenhet och krävde att kommunen omgående skulle se till så att den inte kunde komma in i lokalerna.

Verket kräver samtidigt att kommunen åtgärdar två andra brister på förskolan. Det gäller dels störande buller från en ventilationsanläggning på övervåningen, dels ojämn inomhustemperatur i förskolans lokaler.

Före den 20 november ska Åre kommun meddela Arbetsmiljöverket vad man har gjort för att komma till rätta med alla dessa brister.

Annons