Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen oro bland apotekspersonalen i Åre

/
  • Apotekschef Maria Torestad är inte ett dugg orolig över framtiden, varken för Åres apotek Karolinen eller personalen. ”Vi följer ju med vid en försäljning”, säger hon.

Åres apotek Karolinen finns med på listan över apotek som kan hamna i privat ägo och bli ett småföretagar-apotek. Men hos personalen finns ingen oro.
– Vi följer ju med, säger apotekschef Maria Torestad.

Annons

Listan över apotek som ska säljas i den stora omstruktureringen har nyss lagts ut på internet och i kassorna på apoteket i Åre ligger informationsblad för allmänheten. Men förutom någon enstaka kommentar har personalen hittills inte märkt några reaktioner hos kunderna.

– De kommer väl i morgon, det är så nytt än, säger apotekschefen Maria Torestad.

Personligen är hon inte ett dugg orolig. Att apoteket i Åre hamnat i gruppen som ska säljas till privata entreprenörer, de så kallade småföretagarapoteken, visar snarare att apoteket är attraktivt för en köpare. Det har man gjort utredningar på, menar hon.

Det här betyder naturligtvis också att de själva skulle kunna ta över apoteket. Men det är inte aktuellt, enligt Maria Torestad, som ser fler fördelar med att vara anställd. Apoteket i Åre har tre anställda.

Även apoteket Fjällbjörken i Järpen finns med bland småföretagarapoteken på listan, precis som Karolinen i Åre. Tanken är att alla småföretagarapoteken ska ha en gemensam stödorganisation för samordning av inköp och annan service.

Mer läsning

Annons