Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icabutiker bygger ut i Duved och Björnänge

/
  • Icabutiken i Duved bygger ut för att få mer plats för bland annat pantmaskin, paket- och spritutlämning, men också för att få större butiksyta.
  • Icahandlare Per Nyberg i Björnänge är inte rädd för att satsa. Rörelsen har vuxit årligen, mycket tack vare Årebjörnens enorma expansion. Målet är att bli lika stor som Åres gamla Icabutik på 600 kvadrat.

Det går bra för Icahandlarna i Åres utkanter. Både i Duved och i Björnänge har lokalerna blivit för små. Nu bygger båda butikerna ut samtidigt för att få mer plats.

Annons

I Björnänge satsar Per Nyberg stort, totalt ska butiken bli 160 kvadratmeter större. I östra delen av byggnaden, som tidigare var tapetseributik, bygger han en ny chark. Länge in byggs en ny mejeriavdelning och norra väggen mot macken flyttas ut tre meter. Det ska också bli en ny entré, längre västerut, så den syns bättre från E14.

Nyberg har drivit butiken i fem år och ökat omsättningen 25-30 procent vart och ett av de åren. Det är för övrigt samma period som Årebjörnen vuxit flerfalt, vilket naturligtvis spelat in. Så han är inte rädd för att satsa.

– Mitt mål är att bli som gamla Ica i Åre, säger Nyberg.

På Ica i Duved slår man ut och flyttar en vägg fyra meter västerut, vilket ger circa 100 nya kvadratmeter.

Handlarparet Duvdahls är bortresta men Stina Esergren och Annika Ahlquist i personalen berättar att bygget ska bli klart före vintern. De nya ytorna kommer däremot inte att tas i anspråk förrän efter nästa säsong.

Syftet där är att få in pantmaskin, paket- och spritutlämning i den nybyggda delen liksom även shoppingvagnarna, vilket inte bara ger en rymligare butik för kunder utan stor arbetsmiljöförbättring för personalen. Det intygar Nicklas Hoorn, försteman i butiken.

– Som det nu är måste vi gå ända ut på lagret för att hämta paket, säger han.

Att båda butikerna bygger ut samtidigt kan se ut som en tanke, men det är bara en slump, det hävdar man bestämt både i Duved och Björnänge.

Mer läsning

Annons