Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster i Mörsil har fått nog av krattning

I åratal har hyresgästerna på Horneyvägen 15 i Mörsil själva fått kratta höstlöv och frakta bort från gården, trots att det åligger hyresvärden Årehus att få det gjort.
– Man får inte ens ett tack, säger Rune Nygren, som tycker det gått för långt.

Annons
Nu vill han att Årehus tar sitt ansvar och ser till att jobbet blir gjort.
– Jag har ringt och ringt men de bara undskyller sig och hänvisar till någon annan, säger Rune Nygren, som till sist gjorde krattningsjobbet även i år. Det blev många fulla säckar med löv.
Sedan ringde han till LT.
– Folk borde få veta hur det är, säger han.
Nygren berättar att de flesta hyresgästerna är sjukpensionärer och orkar inte kratta. De måste också i regel leja någon privat att få bort säckarna.
Men när LT kommer dit har någon – oklart vem – kört bort två säckar, de övriga står kvar som Rune Nygren lämnat dem, i en prydlig rad på gräsmattan. LT har, precis som Nygren, svårt att få besked per telefon. Först vid personligt besök på Årehus klarnar det. Årehus lejer ut fastighetsskötseln på Z-energi, som anlitar Peab för gårdsarbeten. Enligt avtal ska Peab sköta krattning och hålla rent på gården.
– Så om de inte har en överenskommelse med den här hyresgästen har Peab gjort fel, säger Lars Noren på Z-energi. Han ringer Peab och får veta att de hämtat två säckar på morgonen. Resten ska hämtas under dagen.
Men varför har de inte skött krattningen?
– Vi skulle ha gjort det i går (läs tisdag) men då var ju han (Rune Nygren, reds anm) redan ute, säger Peabs representant. Han tillägger att löven normalt tas bort på våren.
Men det är dålig tröst för hyresgästerna på Horneyvägen som har besvär av allt löv som yr in även från granngårdarna.
Så nu lovar Peab att skärpa sig och sköta krattningen nästa år.
Annons