Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotelltävling avbröts – för dåligt intresse

/
  • Här i Olympiaområdet, väster om störtloppets målområde, var det tänkt att det nya moderna hotellet skulle ligga.  Foto: Elisabet Rydell-Janson

I mars i år utlyste Åre kommun en stor tävling om vem som kunde skapa det bästa hotellet intill störtloppet i Åre. Men lågkonjunkturen kom i vägen – bara två förslag kom in och nu har tävlingen avbrutits.

Annons
I den så kallade "markanvisningstävlingen" inbjöds exploatörer och fastighetsutvecklare att skicka in sin bästa idé för ett hotell på en kommunägd tomt mellan Nya Lundsgården och Kallströmsvägen, strax väster om Åres störtlopp.
Det skulle vara ett traditionellt hotell – inte bostadsrätter – och i motsats till en vanlig arkitekttävling räckte det inte att beskriva hotellbyggnaden, vinnaren skulle också bestämma pris på tomten och bygga själva hotellet.
Ett 20-tal intresserade hämtade ut tävlingshandlingarna och fick till den 5 juni att lämna in sina bidrag. Men trots att tävlingstiden förlängdes med en månad kom det bara in två förslag.
– Det ena var ett anbud och det andra mer en intresseanmälan, säger projektingenjör Gunilla Egnelöv, som var kommunens projektledare för tävlingen.
Eftersom två var på tok för få avbröts tävlingen och en enkät skickades ut till de som hämtat ut tävlingsunderlaget.
– Vi ville veta varför de inte hade skickat in något förslag, säger Egnelöv.
Kan det svaga intresset ha med konjunkturnedgången att göra?
– Ja det har det. De har till exempel inte fått tag på samarbetspartners, säger Gunilla Egnelöv, som dock påpekar att tävlingen inte är helt nedlagd.
De inkomna enkätsvaren ska analyseras, bearbetas och sammanställas. Därefter ska ett beslut fattas om och hur kommunen ska gå vidare med projektet. Enligt Egnelöv blir det inte klart förrän efter jul.

Mer läsning

Annons