Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräckt inbrott i kabinbanan mitt i sportlovsruschen

/

Otroligt fräckt, säger polisen om inbrottet i Skistars gästservicekontor i Kabinbanans dalstation i Åre på söndagskvällen. Något byte kom dock inte tjuvarna över, kassaskåpet de bröt upp var tomt.

Annons

Larmet gick klockan 19:50 på söndagen och en väktare från bevakningsfirman Probus var där på någon minut. För att se bättre körde han in med sin bil bakom kabinbanestationen och lyste med strålkastarna rakt in mot perrongen.

Om det var larmet eller strålkastarna som skrämde inbrottstjuvarna på flykten är oklart men väktaren såg i alla fall tre personer springa iväg. Han larmade polisen, som var där 28 minuter senare. De kunde konstatera att kassaskåpet var uppbrutet.

Men något stöldgods hade tjuvarna inte fått med sig. Enligt Skistar Åres destinationschef, Niclas Sjögren Bergh, var kassaskåpet tomt.

– Vi har aldrig några pengar där, säger Sjögren till LT. Han tillägger att nästan alla gäster i dag köper liftkort via internet.

I går morse var polis från Järpen på plats. Tillsammans med Sjögren Bergh och hans personal kunde de pussla ihop hur gärningsmännen tagit sig den långa krångliga vägen in på kontoret via en sidodörr, ut på en perrong, in genom ett väntrum och vidare genom en korridor. Att de hittade rätt kan enligt polisen tyda på att de kände till lokalerna.

Väl inne på kontoret bröt de upp kassaskåpet – och fastnade på övervakningfilmerna, som i går överlämnades till polisen. De ska nu skickas på analys.

– Filmen visar tre personer, säger vice polischef Eva Helin.

Männen (enligt Helin finns inget som tyder på att någon av dem är kvinna) är inte maskerade eller synligt beväpnade, men de har uppdragna huvor som skymmer deras ansikten. De har heller inte lämnat några spår på brottsplatsen.

Eva Helin tycker att hela tillvägagångssättet – speciellt tidpunkten strax före åtta en kväll när Stockholmsveckan just har börjat och byn är fullbelagd – visar oerhörd fräckhet.

– Kanske räknade de kallt med att bara försvinna i mängden, säger hon.

Inte heller är flyktvägen känd och därför hoppas polisen på allmänhetens hjälp.

– Med så mycket folk i rörelse borde någon ha sett något och vi hoppas de hör av sig till oss, säger hon.

Mer läsning

Annons