Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande osäkert om Copperhills framtid

/
  • Copperhillhotellets entré glänser inte längre lika blank uppe på Förberget. Hotellets framtid är fortfarande osäker.

Än har det inte ordnat upp sig ekonomiskt för femstjärniga designhotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre. Och nu är snart företagsrekonstruktionens första period över.

Annons

Den 23 maj går den första rekonstruktionsperioden ut, då har det gått tre månader. Det troliga är att rekonstruktören Mikael Kubu vid Ackordscentralen i Stockholm ansöker om en period till. Men än så länge har ingen sådan ansökan om förlängning kommit in till tingsrätten i Östersund. Ann-Marie Axelsson vid tingsrätten tycker inte det är ett dugg konstigt.

– De brukar vara sena med det, de brukar vänta till sista dagen, säger hon.

När en sådan ansökan kommer in ska tingsrätten skicka ut en underrättelse till alla som närvarade på borgenärssammanträdet. De har sedan 10-14 dagar på sig att yttra sig om förlängning.

– Så vi kommer inte att fatta något beslut förrän den tiden är ute, säger hon.

I samband med att en sådan ansökan om förlängning kommer in ska rekonstruktören också redogöra för vad han har gjort under den första perioden. Exempelvis om han fått till stånd en ackordsuppgörelse. Hotellet har cirka 90 miljoner kronor i borgenärsskulder.

Vid borgenärssammanträdet i tingsrätten framkom att en ny värdering av hotellfastigheten pågick och att resultatet skulle ha stor betydelse för fortsättningen. Enligt uppgift till SVT:s Mittnytt är värderingen klar men Kubu vill inte avslöja vad summan blev.

En kvalificerad gissning är dock att hotellet värderats lägre än det bokförda värdet på ca 650 miljoner kronor.

Hotellet kostade närmare 750 miljoner kronor att bygga. Som en jämförelse kan sägas att Svenska Kraftnäts budget för den 7,5 mil långa Nealedningen mellan Järpströmmen och norska gränsen numera ligger på 600 miljoner kronor.

LT har upprepade gånger sökt rekonstruktören men inte lyckats få kontakt med honom.

Mer läsning

Annons