Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlusttyngt kretsloppshus ska säljas

/

Kretsloppshuset är till salu. Verksamheten har inte gått bra ekonomiskt och nu återstår försäljning som enda alternativ till att stänga, anser ägarna.

Annons
I åtta år har Kretsloppshuset varit Mörsils mest kända verksamhet.
Förutom restaurang, trädgård, hönshus och försäljning av ekologiska produkter har föreningen livnärt sig på att ta emot sjukskrivna för rehabilitering.
Men i år har Försäkringskassan slutat köpa rehabträning för sjukskrivna av Kretsloppshuset och därmed har en viktig ekonomisk inkomstkälla fallit bort.
Sedan i somras går ägarföreningen med förlust och ett försök att få lån ur Åre kommuns näringslivsfond har stött på patrull från länsstyrelsen.
"Efter 15 års intensivt engagemang för ekologisk odling, renovering av gamla hus, bygget och driften av Kretsloppshuset och allt vad därtill hör, känner vi att det är dags att lämna över till nya krafter, som har möjligheter att vidareutveckla det vi åstadkommit", skriver Christl Kampa-Ohlsson på föreningens hemsida.
Förutom själva huset med tillhörande nyttobyggnader, hönsgård och land ingår även Societetshuset i sanatorieparken i försäljningen.

Mer läsning

Annons