Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erbjuder noll procents ränta på bolån

/

Tott hotell i Åre vill locka köpare genom att erbjuda bostadsrättslägenheter med noll procents ränta i tre år.

Annons

Företaget Tott Resort driver Tott Hotell i Åre och har även verksamhet i Visby. På bägge ställen har de sålt bostadsrätter men när lågkonjunkturen slog till och stannade all business av.
Vid det laget hade bolaget 13 nyrenoverade lägenheter osålda i Åre och ett trettiotal i Visby. Samtidigt hade de lån som måste betalas av i banken. Något måste göras.
Så kläcktes idén att erbjuda noll procents ränta under tre år framåt till de spekulanter som ändå vågar satsa på lägenhet - trots finanskris.
Det betyder alltså att Tott bjuder på alla köparens räntekostnader under de tre första åren, vilket motsvarar räntesubventioner på tiotusentals kronor varje år för en bostadsrätt på mellan 1 och 2 miljoner i kronor.
– Vi har frågat intresserade kunder som plötsligt blev oroliga hur vi kunde hjälpa dem och då kom vi fram till att de inte behöver betala ränta de första tre åren, säger bolagets tillförordnade VD Pål Burman till nättidningen realtid.se.
Han tillägger att rabatten visserligen kommer att kosta bolaget en slant, men de har lån som måste betalas av och ett avtal med Swedbank som gör nollräntan möjlig.
Den stora Panoramasviten på 110 kvadratmeter längst upp i hotellet är också osåld. Den reas nu ut för 6,5 miljoner kronor men ingår inte i erbjudandet med nollränta.

Mer läsning

Annons