Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick svar av rolig minister

/
  • Det tog en månad för 11-åringarna Isabella Olsson och Tilda Johansson att få svar på brevet till statsminister Fredrik Reinfeldt. De fick varsitt signerat idolfoto och så avslöjade han sin favoritglass – Sandwich. Men frågan om han ångrar några beslut fick de inget bra svar på, tycker de.   Foto: Elisabet RydeLl-Jansson

Bästa kompisarna Tilda Johansson och Isabella Olsson, 11 år, från Undersåker gillar statsminister Reinfeldt. De tycker han är rolig. Så de skrev till honom, ställde frågor och bad om hans autograf. Nu har de fått svar.

Annons

Tilda och Isabella är 11 år och går i femte klass på Stamgärdeskolan i Undersåker. De har varit bästisar långt sedan skolan började.

På förra FN-dagen den 24 oktober i fjol anordnade skolan en speciell kväll där Tilda och Isabella framförde en liten pjäs där de spelade Fredrik Reinfeldt, som både liten och stor. Det blev succé.

– Fast strumporna vi hade på huvudet gled av, säger Isabella och båda skrattar.

Sedan den dagen förknippas de jämt med Reinfeldt på skolan. Att skriva brev till honom var helt deras egen idé. De skickade också med en teckning de gjort av sig själva med Fredrik Reinfeldt (som vuxen) bredvid.

Brevet börjar: ”Vi är två elvaåriga tjejer som är ett stort fän av dig”.

De ställde tre frågor: om han ångrat något beslut, vilken favoritglass han har och om han vill klä sig i något annat än kostym. Och så bad de om hans autograf: ”skicka gärna två”.

En månad senare kom svaret, adresserat till dem båda med två signerade idolfoton.

Är ni nöjda med svaret?

– Nja, inte på första frågan, det var inget riktigt svar, säger Tilda.

Det var alltså frågan om han ångrade något beslut. Reinfeldt svarar som den politiker han är: ”Som statsminister fattar jag dagligen många beslut tillsammans med regeringen. Ofta finns det flera olika lösningar på ett problem och därför är det viktigt att vi alltid diskuterar igenom alla frågor ordentligt”.

Luddigt icke-svar, tycker Tilda och Isabella. Men de fick åtminstone veta hans favoritglass: Sandwich.

– Det känns kul att han svarade, även om han kanske inte skrivit brevet själv, säger de.

Och eftersom det gick så bra kanske det blir fler kändisbrev från tjejerna i Undersåker.

Till vem då?

– Kanske till Charlotte Kalla, föreslår Tilda.

Annons