Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dämpat nationaldagsfirande i Åre

/
  • Patrik Jämteborn (mitten) var värd för nationaldagsfirandet och bjöd på frågesport med, från vänster Jenny Eidolf och Lars Börje ”Bulan” Eriksson och Kristina Andersson med dotter (till höger).  Foto: Elisabet Rydell-Janson

I går var jamtland.se dagvärd för världscuptävlingarna i Åre – passande nog den 12 mars, nationaldagen. Det var tyvärr ganska lätt att missa.

Annons

Firandet blev nämligen väl dämpat, utan vare sig jämtlandsflaggor, fanfarer eller konfetti i luften. Dessutom svek publiken. Om det var trots, eller på grund av, det strålande soliga vädret ska vi låta vara osagt. Men det var glest med folk redan under herrarnas super G på förmiddagen.

När sedan själva firandet drog i gång klockan tolv var det nästan alldeles folktomt – de flesta hade gått till lunch.

Patrik Jämteborn gjorde ändå sitt bästa att från scenen roa de som var kvar med frågesport där tre tidigare alpina storheter – Lars Börje ”Bulan” Eriksson, Jenny Eidolf och Kristina Andersson – fick testa sina Jämtlandskunskaper. (Kristina sopade banan med de andra två).

Därefter spelades Jämtlandssången – i karaokeversion.

Enligt Jämteborn var det rena slumpen att jamtland.se blev dagvärd just den här dagen. Det är heller inget nytt påfund att fira nationaldag den 12 mars. Det var då landstingets föregångare, jamtamot började hållas, vilket ska ha varit redan på 900-talet.

Mer läsning

Annons