Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Copperhilleverantör skulle bygga bostäder i länet - gick i konkurs

Cleverhouse-koncernen som dels levererade lägenhets-moduler till Copperhill Mountain Lodge, och dels skulle bygga bostäder över hela landet, inklusive i Duved och Östersund, har gått i konkurs.

Annons
I länet blev Cleverhouse AB med modulhusfabriker i Västervik och Åtvidaberg först känt som leverantör av lägenhetsmoduler till lyxhotellet Copperhill Mountain Lodge.
Bakom koncernen stod riskkapitalbolaget Vanilla Ventures AB, den ursprungliga byggherren på Copperhill fram till dess att pengarna tog slut sommaren 2007. De holländska ägarna sparkade då Vanilla Ventures, pytsade in nya pengar i bygget och tog över ledningen själva.
Då upphörde även modulleveranserna till hotellet och man tvingades bygga de återstående rummen på plats i Åre Björnen. I Cleverhouse-koncernen hopade sig skulderna och förutom nio byggda lägenheter i Falkenberg fick Cleverhouse AB inte snurr på något av de lägenhetsprojekt man planerat på ett 80-tal orter i landet, inklusive Duved och Östersund.
I september inställdes betalningarna. Ägarna begärde rekonstruktion som dock misslyckades i alla tre bolagen varpå koncernen nu försatts i konkurs. Skulderna uppgår till 60 miljoner kronor och drygt 60 anställda i husfabrikerna berörs.
Annons