Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Copperhillaffären snart i hamn

/
  • Foto: Elisabet Rydell-Janson
  • Det stängda lyxhotellet Copperhill gav ett mörkt och ödsligt intryck i regnet i går. Men snart kan det ljusna för hotellet – slutförhandlingar pågår och nästa vecka hoppas rekonstruktören kunna presentera en ny ägare. Foto: Elisabet Rydell-Janson

Försäljningen av Copperhill Mountain Lodge ska vara nästan i hamn. Slutförhandlingar pågår men det slutgiltiga beskedet lär dröja ytterligare ett par dagar.

Annons

Att det blir den norskare miljardären och hotellkungen Petter Stordalen som får köpa Copperhill trumpetades i går ut av nyhetsbyrån TT.

Men än är det inte riktigt klart.

Till TT vill rekonstruktören, Ackordcentralens vd Mikael Kubu, bara bekräfta att slutförhandlingar pågår med en intressent och att affären väntas bli klar i nästa vecka. Då hoppas han kunna presentera ett påskrivet avtal med intressenten i fråga.

Vid hotellet uppe på Förberget i Årebjörnen var det i går lugnt. Enda tecknet på aktivitet var ett par anställda från byggbolaget Attacus, i färd med att städa upp efter en trasig frys.

De intog en försiktig attityd angående affären med Stordalen och kommenterade:

– Det är väl ungefär lika klart som att Koenigsegg ska köpa Saab.

I motsats till Saab fortsätter dock rekonstruktionen av Copperhill. Kubu har tidigare bekräftat för LT att man ansöker om ytterligare tre månaders förlängning av nuvarande rekonstruktionsperiod som går ut den 23 augusti.

Där gäller det att komma fram till en ackordsuppgörelse med de cirka 300 leverantörer som har fordringar på dryga 86 miljoner kronor på hotellet.

Annons