Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Copperhill får ny frist i tre månader till

Krisdrabbade lyxhotellet Copperhill Mountain Lodge i Årebjörnen får fortsätta företagsrekonstruktionen i tre månader till. Det beslutade Östersunds tingsrätt på måndagen.

Annons

Rekonstruktionen, som inleddes den 23 februari i år, får således med den nya fristen fortsätta till den 23 augusti. Fram till dess är hotellet fredat från konkurs. Det femstjärniga designhotellet uppe på Förberget i Årebjörnen öppnade sin verksamhet den 8 december men nätt och jämt hade driften börjat förrän orosmoln hopade sig vid horisonten.

Notan för hotellbygget hade överskridit 750 miljoner kronor och merparten av pengarna kom från de båda holländska ägarna Frans Scholtes och Pieter Kat.

Men nu var pengarna slut och hotellet hade leverantörsskulder på drygt 86 miljoner.

Rekonstruktören Mikael Kubu jobbar för att rädda hotellet från konkurs och försöker nu få till stånd en ackordslösning med fordringsägarna. Försäljning av hela eller delar av hotellet, nya investerare och lån är några alternativ man tittar på.

Hotellfastighetens bokförda värde är 650 miljoner kronor men den värdering som ett oberoende värderingsinstitut gjort ger ett betydligt lägre värde, omkring 250 miljoner kronor.

Annons