Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra snöläge inför världscuptävlingar i Åre

/
 • Snöbrist är inte längre ett problem i Åres tävlingsbackar. Så här såg det ut i morse, timmarna innan FIS kommer för att göra officiell snökontroll inför världscuptävlingarna den 12-13 december.
 • Snöbrist är inte längre ett problem i Åres tävlingsbackar.              Så här såg det ut på torsdagsmorgonen, timmarna innan FIS kom och gjorde officiell snökontroll inför världscuptävlingarna den 12-13 december. Foto: Elisabet Rydell-Janson

I dag är det snökontroll i tävlingsarenan inför världscuptävlingarna i Åre under Luciahelgen den 12-13 december. Då ger FIS det officiella klartecknet för tävlingarna.

Annons

Internationella skidförbundet, FIS, utnämnde tekniske delegat Per Lund kommer för att kontrollera så snön räcker för att genomföra tävlingarna.

Om det kändes pirrigt för en vecka sedan är det inte så i dag. Med kylan kom möjligheten att producera snö på allvar och i dag känner sig arenaansvarige Nalle Hansson inte ett dugg orolig.

– Vi har snö så det räcker för att genomföra kvalitetstävlingar, säger han.

Det här är första gången Åres världscuporganisation genomför en decembertävling och Nalle Hansson tycker det ska bli kul.

– De landslag som kommer hit tycker att Åre är en trevlig ort att besöka och de tycker om såväl backe som by, säger han.

Det är damerna som kommer till Åre för att tävla i grenarna storslalom och slalom.

Mer läsning

Annons