Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökarna regnade bort på Fäviken Game Fair

/
 • Årets nyhet, en norsk timmershow, lockade många besökare. De högg i stora stockar, kastade yxor, sågar och motorsågar.
 • Marcus Johanesson från Göteborg testar bågskytte och får instruktioner av Kari Karjalainen från Svenska bågjägareförbundet.
 • Årets nyhet, en norsk timmershow, lockade många besökare. De högg i stora stockar, kastade yxor, sågar och motorsågar. Foto: Håkan Luthman
 • Anna-Karin Dahl från Åre har med sig sin hund Millie till Fäviken. Här tränar de på att gå på en vippbräda. ”Hon ska helt klart bli en agilityhund”, säger matte.
 • Lina Bergman jobbar på ett sadelmakeri och var på Fäviken för att visa upp sina kunskaper. ”Jag har suttit här i dag och visat hur vi tillverkar grimskaften”, säger hon.
 • Magnus Hansson besöker Färviken Game Fair för att bland annat testa på att skjuta. Här får han instruktioner av Björn Magnusson, ordförande i pistolskytteföreningen i Järpen.
 • Många ville testa på att skytte under besöket i Fäviken. Under lördagen sköts det runt 380 serier.
 • Anna Hyttmo, från Mörsil, kikar på en avståndsmätare bland utställarna. ”Jag jagar mest älg och en sådan här skulle kanske vara bra till det”, säger hon.
 • Det var lerigt och blött på Fäviken Game Fair i söndags. Hundarna Aimo och Zaiva var några av alla hundar som gick runt i leran.
 • Björn Hernfeldt säljer läderhattar. ”Alla måste lära sig att våga bära hatt. Det är först när de är trygga i sig själva som de kan göra det”, säger han.

Regn och lera stoppade vissa från att besöka Fäviken Game Fair i helgen. Det var mellan 26 000–27 000 besökare, vilket var färre än väntat.

– Vi hade räknat med över 30 000 besökare. Det är nog framförallt vädret som har satte stopp, säger Hans Werthén, mässansvarig.

Annons

Det är andra gången sedan starten 1994 som det är dåligt väder under Fäviken Game Fair. Anna Hyttmo från Mörsil är en trogen besökare. Hon har varit där varje år sedan starten och hon stoppades inte av det ostadiga vädret.

– Jag trotsar regnet för hit måste jag bara åka, säger Anna Hyttmo.

– De som har bestämt sig för att åka hit struntar nog i om det regnar, säger Lina Bergman som sitter och flätar ett grimskaft.

Hon jobbar på ett sadelmakeri på Wången och har besökt Fäviken Game Fair i elva år.

– Vi är här för att visa upp vad vi gör och att vi tillverkar allting själva, säger Lina Bergman.

– Fäviken är en härlig mässa, fortsätter hon.

Magnus Hansson har rest från Trelleborg till Jämtland för att besöka både Fäviken Game Fair och Storsjöyran. Det är framförallt skyttet som lockar i Fäviken.

– Det här var jättekul, säger han samtidigt som han tar av sig hörselkåporna efter att han provskjutit.

Under lördagen sköts det runt 380 serier. Det är BGK Skytteservice från Kumla som tillsammans med pistolskytteföreningen i Järpen erbjuder besökarna möjligheten att provskjuta.

– Det är rätt populärt och det är ungefär lika många som har besökt oss som det har varit tidigare år, säger Bosse Karlsson, från BGK Skytteservice.

Björn Hernfeldt säljer läderhattar och oxpiskor av ”indiana jones-typ”. Han trivs på Fäviken, för här vågar besökarna både testa och köpa hattar.

– På en vanlig marknad är det mer familjenöje medan de som kommer hit är intresserade av jakt och fiske. De sticker redan ut lite och vågar köpa en hatt utan att vara rädda för att folk ska skratta åt dem, säger han.

Marcus Johanesson, Mathias Johanesson, Martin Eriksson och Linda Ivarsson hade rest från Göteborg bara för att besöka Fäviken Game Fair. De är väldigt nöjda med festivalen och planerar att komma tillbaka nästa år. De testade bland annat på bågskytte.

– Det var första gången men jag tror att det gick rätt så bra, säger Marcus Johanesson.

Festivalen är främst inriktad på jakt, skytte och fiske, men även hästälskarna kan hitta något som de gillar.

– Det är kul att rida ponny. Jag red på en som hette Tudor och var åtta år, säger Josefine Hegborn, fem år, från Åre.

Westernryttaren Jan Persson hade också uppvisning i paddoken. Han visade hur han med hjälp av bara sin sits får hästen att flytta på sig, stanna och backa.

Hundägare fick vara med på kurser, testa viltspårsprov och agility. Anna-Karin Dahl var där med sin 15 månader gammal tollare Millie. Med hjälp av en instruktör fick Millie lära sig att gå på en vippbräda.

– Hon ska helt klart bli en agilityhund, säger matte Anna-Karin Dahl.

Årets nyhet, en norsk timmershow, lockade många besökare. Det kastades yxor, sågar och motorsågar.

Annons