Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åredalen blir Jämtlands Almedalen

/

Ett nytt politiskt stormöte planeras i Åre nästa år. Riksdagsledamot Per Åsling (C) förutspår att Åredalen kommer att bli Jämtlands Almedalen.

Annons

Den här veckan samlas Sveriges politikerelit i Visby för det traditionsenliga mötet i Almedalen. Men redan till vintern planeras ett liknande möte. Och då är det inte Gotland som står som värd utan Åredalen. Per Åsling är initiativtagare till det nya mötet.

– Det här är ett resultat av att jag vid ett besök i Almedalen för några år sedan sade att det även skulle behövas ett Åredalen.

Per Åsling berättar för LT att han i går gjorde upp med Sparbankerna som ska stå som huvudarrangör för mötet.

– Jag tycker att det behövs en kompletterande arena till Almedalen. Där pratar man mer makrofrågor medan Åredalen ska ha ett fokus på microfrågor som entreprenörskap samt lokal och regional utveckling.

Per Åsling räknar med att både regerings- och oppositionspolitiker kommer att finnas på plats den 18-20 mars i Åre.

- Det måste vara en tid när Åre har möjlighet att ta emot besökare. Det här infaller vecka elva och ligger efter sportloven.

Tanken är att mötet i Åredalen ska locka såväl företag och näringslivsorganisationer som politiska företrädare och andra med intresse av entreprenörskap och regional tillväxt.

– Det första året är det inte storleken som räknas utan att det blir en bra kvalitet på arrangemanget, säger Per Åsling.

Annons