Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre-VM sätter länet på kartan

Tack till alla som har jobbat så hårt och så bra så att Åre fick det stora förtroendet att arrangera alpina VM år 2019.

Att Åre på så kort tid får arrangera ett VM igen är inte bara ett erkännande till ett trovärdigt alternativ, utan också ett kvitto på att Åre i VM och i World Cup - sammanhang är en fantastisk arrangör.

Vad betyder då Åres vinst för kommunen, för hela vår region och för hela Sverige?

Det är självklart så att ett så stort evenemang som Alpina VM borgar för att länet anses vara både attraktivt att förlägga arrangemang i och att Åre och länet besitter stor kompetens att gå från bra till fantastiskt i genomförandet av VM 2019.

Vi älskar stora idrottsevenemang och vi vet betydelsen och stoltheten av att få arrangera dem.

Vi vet vilket fantastiskt jobb och engagemang idrottsrörelsen lägger ner för att få ett litet eller stort evenemang att fungera..

Vi vet vilken bra regionalpolitik det är, vad de ger i arbetstillfällen, hur det ökar investeringsviljan, vad det ger i infrastruktur, hur bra det är för ortens näring, vilken marknadsföring det blir av både ort, län och Sverige.

När det gäller stora idrottsevenemang så ger fokusen på sporten att vi får fler aktiva utövare, några elitsatsar, några börjar motionera vilket ger en bra folkhälsa. Det har också en positiv effekt för de verksamma inom sportindustrin som får ett uppsving och utvecklas.

Ett VM innebär också ett enormt antal TV-timmar som kablas ut i hela världen direkt från vår region, oftast på bästa sändningstid.

Vår region är beroende av den ökade attraktionskraft som detta kan bidraga till. Det handlar om att uppmärksamma människor och företagare på vilka möjligheter det innebär att flytta till och kanske satsa på verksamheter hos oss. Den ökade attraktionskraften är en nödvändighet för att välfärden skall kunna finansieras med ökad och inte minskade skatteintäkter.

För besöksnäringen som sådan är det också en hävarm för att visa på regionen som besöksregion och ett konkurrenskraftigt alternativ.

Politikens uppgifter är att skapa förutsättningar för arrangemang av den här typen och då handlar det om ekonomi, infrastruktur och attraktion. Vi kan inte nog igen tacka alla de som medverkat till att Alpina VM i Åre 2019 nu blir verklighet och därmed återigen sätter vår region på kartan inför framtiden.

Anna-Caren Sätherberg (S)

Robert Uitto (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel