Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre utan värme i ett halvt dygn

Jämtkrafts fjärrvärmeanläggning i Åre gick sönder natten mot lördag. Vid 18-tiden var problemet fortfarande inte löst.

– Jag blir så upprörd, säger Stefan Karlsson på Holiday club.

Annons

I helgen bor närmare 700 gäster på Holiday club. Från klockan två under natten mot lördag har hotellet varit utan värme och varmvatten.

– Det är katastrof för oss. Vi har ett mindre samhälle som bor här en sådan här helg och de vill ju ha värme och kunna duscha, säger Stefan Karlsson.

Hotellet försökte under hela lördagen få svar från Jämtkraft om vad som hade hänt och när värmen skulle komma tillbaka – utan att få något svar. Det retar Stefan Karlsson.

– Vi har försökt allt vi kan för att få ett svar. Ska inte ett sådant stort företag, som drivs av kommunen ha en beredskap?

Hos Jämtkraft tror man att felet härrör från ett strömavbrott under natten mot lördag. Men exakt vad som är felet vet man inte i dagsläget.

– Felsökning pågår vid anläggningen i Åre. Vi har satt i gång reserven och nu håller vi på att försöka starta upp ordinarie maskiner, men det tar tid, vi ligger efter, säger Daniel Frånberg, vid Jämtkrafts felanmälan.

Enligt Jämtkraft är det alla deras kunder i Åreområdet som är berörda.

Finns det något man kan göra om man är drabbad eller är det bara att vira in sig i filtar och härda ut?

– Vi gör så gott vi kan och jobbar på och tills dess är det bara att beklaga. Det är aldrig kul när det blir såhär.