Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre riggar för hållbar höstmarknad

Årets höstmarknad i Åre fokuserar på kultur, historia och hållbarhet. Och så satsar man på nytt besöksrekord.

Annons

Det är nionde året som Åre arrangerar höstmarknad, ett evenemang som gått från cirka 8000 besökare första året 2005 till omkring 20 000 i fjol.

I år hoppas arrangerande destinationsbolaget på ännu fler och presenterar ett program som förutom de vanliga marknadsinslagen är späckat med aktiviteter på temat kultur, historia och hållbarhet. Således kommer musikgruppen Fjällfot att öppna och stänga varje marknadsdag med kohorn, näverlur och kaukning. På Åre strand hålls Grön motormässa med världsmästaren i BMX flatland (trickcykel på plan yta) Andreas Lindqvist som en av huvudattraktionerna. På Max tak på torget bjuder nycirkusgruppen Nordcirkus in till prova på-aktiviteter medan Årekören dyker upp lite varstans.

Åreparken blir en festplats för lokal mat och i raden av hållbara föredragshållare märks musikern och odlaren Stefan Sundström som kåserar kring sin bok – Stefans lilla gröna.

På temat historia berättar Anders Hedström om när järnvägen och turisterna kom till Åre och vill man det kan man ta bergbanan upp till Åres museum. I Duved kan man besöka lokala konsthantverkare i stationshuset.

Och naturligtvis kommer Fjällbetefåren. De vallas genom byn på lördag eftermiddag.

Åre höstmarknad öppnar på fredag och håller på hela helgen.