Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre kvar som finalort i långloppscupen

Åre behåller sin status som finalarena för långloppscupen på längdskidor.

Tävlingsdatum blir 29 mars.

Den tredje upplagan av långloppscupen, som körs i regi av det internationella skidförbundet (FIS), har samma koncept som i fjol. Sex tävlilngar, med start i Tjeckien och avslutning i Åre.

– Vi tror att 2013 års långlopp var så framgångsrikt att vi har bestämt oss för att behålla samma tävlingsorter kommande säsong. Att behålla sex tävlingar i vår tour gör att vi garanterar tv-publiken att de bästa åkarna kommer att starta i varje lopp, säger David Nilsson, koordinator för tävlingen, i ett pressmeddelande.

Tevesändningarna i fjol täckte över 20 kanaler över hela världen. Totalt riktade sig sändningarna till 59 länder. Enligt arrangörerna var det totalt 52 000 åkare som genomförde minst ett av loppen, med en totalsiffra på över 200 000 åskådare längs banorna.

David Nilsson berättar också att FIS överväger att expandera touren med fler tävlingar i framtiden. Då handlar det främst om en tävling före jul, samt ytterligare en i februari.

Här är vinterns tävlingskalender:

12 januari: Jizerska Padesatka, Tjeckien.

26 januari: Maricalonga, Italien.

2 februari: König Ludwig Lauf, Tyskland.

2 mars: Vasaloppet, Sverige.

15 mars: Birkebeinerrennet, Norge.

29 mars: Årefjällen.