Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre kan få egen en skatepark

Ett medborgarförslag har lämnats in om en ny skatepark i Åre. Problemet är att på den föreslagna ytan står det i dag ett pelletstorn.

Det är tjugoåriga Åresonen Erik Boudrie som har lämnat in medborgarförslaget. Han tycker att Åres skateboard och bmx-åkare har ett för litet utbud till att utöva sina sporter i paritet med den stora skatekulturen i Åre. Han tycker lösningen skulle vara att bygga en skatepark under bron som går mot Holiday Club.

Är skateboardåkning populärt i Åre?

Ja, verkligen. Jag hänger mycket på Lokalen i Åre och det är smockfullt varje dag. Det är turister som frågar varför vi inte har någon park så intresset finns där, säger Erik Boudrie.

I dag har Jämtkraft ett pelletstorn på området.

– Jag och flera andra tycker det är onödigt att ha pelletstornet på en sådan attraktiv yta mitt inne i byn, då är det bättre att göra något för Åres lokala ungdomar i stället, säger Erik Boudrie och fortsätter:

– Eftersom vi är en extremsportby i övrigt men har väldigt få aktiviteter för alla extremsportaktiva så vill vi att det ska bli en actionpark, det vill säga en massa olika aktiviteter på området, både på sjön och på markytan.

Boudrie förklarar att han använder ordet "vi" i stället för "jag" eftersom han tillsammans med några flera har startat en skateboardförening som verkar för att få till en skateyta i Åre. Bland annat har de haft ett flertal möten med Destination Åre.

Är kommunen positiva?

– De är väl som jag förstått det positiva till vad vi tycker och tänker om området. Men de tycker även att vi måste få energi i byn och Jämtkraft har, som jag förstått det, sagt att det är det enda stället som pelletstornet kan vara.

Går det att dela ytan med pelletstornet?

– Det går givetvis. Men den lilla ytan som vi isåfall får loss, den täcker behovet för kommuninvånarna men om vi vill locka turister så kanske vi behöver något större.

I yttrandet från tjänstemännen på kommunen står det dels att "tanken på att bygga en skatepark inom det föreslaget nämna området har funnits med sedan kommunen tog fram detaljplanerna för Holiday Club och Times Share-byn 2003" och dels "sammanfattningsvis stämmer det inkomna förslaget väl med de planer som finns för området".

Frågan tas upp i kommunstyrelsen den 14 februari.