Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre fick Alpina VM 2019

Klockan 19.05 kom beskedet:
Alpina VM 2019 placeras i Sverige och Åre.
– Vilken anspänning det var när vinnaren skulle läsas upp och vilken glädje det blev är man läste upp ARE, säger kampanjledaren Niclas Sjögren och skrattar.

Åre slog italienska Cortina i duellen om att få arrangera Alpina VM 2019 med minsta möjliga marginal.

Med röstsiffrorna 9–8 fick man mästerskapet vid omröstningen i Barcelona på torsdagskvällen.

– Det är mycket känslor här nu. Många gråter. En del av glädjetårar och en bit bort står besvikna italienare och gråter, berättar Lars Lindqvist som är på plats i Barcelona.

En av de stolta svenskarna på plats är Niclas Sjögren som är kampanjledare och destinationschef för Skistar Åre.

– Det här betyder väldigt mycket för Åre och Jämtland. Nu har vi fem år med mycket mediebevakning och många besök. Just nu känns det bara så himla bra. Men det är nu som vårt tuffa jobb börjar, säger Niclas Sjögren.

Varför fick Åre alpina VM 2019?

– Dels så visade vi 2007 att Åre kunde leverera ett evenemang som var outstanding. Men vi har inte sagt att vi gjorde det bra och kan göra samma sak igen. Vi har i stället sagt att allt vi gjorde så bra 2007 ska vi göra ännu bättre 2019.

Vad händer i kväll?

– Vi har hyrt en lokal där vi ska fira att Sverige har fått alpina VM 2019. Men vi kommer att bjuda in alla den här kvällen. Jag tycker man även ska tänka på Cortina den här kvällen som också kämpat för att få VM.

Handelsminister Ewa Björling var också på plats i Barcelona och var väldigt nöjd, skriver TT.

Björling säger att dagens besked förhoppningsvis ska attrahera fler investeringar till Sverige.

– Det visar också att Sverige är ett attraktivt land, ett land som man litar på kan genomföra alpina VM och på ett bra sätt säger hon till TT.

Läs mer:

Nervös väntan på VM-omröstning

Åre nöjda med VM-presentationen