Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre får sin första Pridefestival

I regnbågens färger med budskapet att alla är lika värda, alla är lika välkomna.
I april förvandlas Åre till kärlekens stolta högborg när skidorten får sin första Pridefestival i vinterskrud.

Festyran från Stockholm Pride har knappt hunnit lägga sig över landet förrän ryktet om en ny Pridefestival ger sig tillkänna. För tänk er, ett vinterklätt landskap nedanför den mäktiga Åreskutan som badar i solsken från regnbågens färger.

Den synen är nu inte längre en dröm eller en utopi. 16 till 19 april 2015 blir synen verklighet.

– I Åre har vi redan en väldig blandning av människor och alla ska få känna sig välkomna. Det vill vi belysa med det här är att alla är välkomna, säger, Therese Nordfeldt, ansvarig för Åre Winter Pride 2015, och som till vardags arbetar med evenemang på Holiday club i Åre.

Åre kommun är redan involverad i planeringsarbetet liksom Åre destination och alla hotell i byn. Förhoppningen är att hela Åre ska bli en stor härlig Pridefestival, berättar Therese.

– Den röda tråden vi kommer att jobba mot under år ett, alltså i år, kommer att vara idrott. Det kommer att vara debatter inom sport om till exempel vilka problem det kan finnas och det kommer hållas föreläsningsspår inom idrott. Men självklart kommer det också vara mycket show, fest och dans, säger Therese.

Kommer man känna igen sig från Stockholm Pride i Åre Pride?

– Ja absolut det kommer man att göra det. De olika hotellen kommer ha uppträdanden och tanken är att nattklubbarna ska haka på det här också, säger hon.

Planerandet inom för festivalen startades innan sommaren så fortfarande är det en del kvar att göra säger Therese. Men marknadsföringen är redan i gång och responsen har varit bra.

– Vi gick med i Prideparaden i Stockholm och marknadsförde det här. Vi hade bland annat en rosa limousin och jag gick omkring med skidor på axel i fem timmar och alla hade mössa och skidbyxor på samtidigt som vi spelade "Vi drar till fjällen". Det var jätteroligt och vi fick en otroligt bra respons från publiken, säger Therese.