Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre-dj tar plats i hett dj-kollektiv

Först vann han en träff med Avicii. Nu står det klart att Erik Hagström, från Hammerdal, har vunnit hela Burn dj-tour och får en plats i företagets dj-kollektiv under ett år.

Erik Hagström aka DJ Hammerdahl delar sin tid mellan två säsongsliv. Under vintern höjer han temperaturen på dansgolvet i Åre och på sommaren får han Visbys nöjesliv att svettas.

Det var i somras som energidrycken Burn och klubbentreprenörerna Club Moments sökte med ljus och lykta efter landets hetaste dj:s genom turnén som besökte flera svenska städer.

Erik Hagström tog hem segern i Visby och blev därmed en av tre finalister som fick träffa Avicii och hans manager Ash Pournouri i musikstudion At Night Studios i Stockholm. Det blev ett inspirerande möte.

– Samtliga finalister hade spelat in varsin låt som vi fick feed back på av Ash Pournouri. Han gav oss också tips och råd om vad man ska tänka på när man bygger upp en låt. Jag hade gjort en edit, en egen tolkning, av en av Dada Lifes låtar.

Efter det fick de prata med Avicii, som egentligen heter Tim Bergling, och ställa frågor till honom. Erik Hagström var bland annat nyfiken på hur det går till när världsstjärnan är i inledningsfasen av skaparprocessen.

– Svaret jag fick var att det var väldigt olika, ibland klinkar han fram en melodi och ibland hör han en sångare och tänker att "den rösten vill jag göra en låt med".

Tim Bergling berättade också att han sällan fastnar i detaljer i början.

– Han gör först en grovskiss, sedan finslipar han. Jag upplever ofta att jag fastnar på olika basic-saker så det var intressant att höra hur han gör för att få ett snabbt arbetsflöde.

Och intresset var uppenbarligen ömsesidigt. Efter Stockholmsvistelsen fick Erik Hagström veta att han vunnit dj-tävlingen av Burn som är mycket engagerade i den svenska housescenen och gärna stöttar både traditionella och mer nyskapande dj:s och producenter. Nu ska han ingå i deras stall under ett år, men vad det egentligen kommer att innebära vet han inte så mycket om ännu.

– Jag hoppas förstås att det kommer att innebära att jag får en liten skjuts framåt. Det är alltid bra med uppmärksamhet. Burn är stora i hela världen, men jag kommer säkert att köra mest i Sverige. Det känns jätteroligt att de tyckte att jag var bäst och jag kommer att fortsätta skapa låtar, spela och ha kul.

#Är drömmen att bli lika känd som Avicii?

– Absolut! Det är en speciell känsla när man märker att publiken gillar en remix som man har gjort. Tänk känslan när man som Avicii står inför en miljon människor.