Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre bäst för företagare

Årets ranking av företagsklimatet har kommit. Länets bästa placering är 112 av 290.

Under tisdagsmorgonen kom Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet. I totalrankingen sett till hela riket ligger Åre kommun bäst till i länet på plats 112. Därefter kommer Östersunds kommun på plats 144 som klättrat 47 placeringar från förra året.

Åre ligger bäst till i landet sett till företagande. Det vill säga att de har flest företag per 1 000 invånare. De senaste sju åren har de toppat den listan.

Åre kommer på femtonde plats i landet vad gäller nyföretagande. Det vill säga att de per 1 000 invånare i kommunen har så pass många som nyligen införskaffat F-skattsedel, blivit delägare i ett handelsbolag eller blivit vd eller styrelseordförande i ett aktiebolag att de tar sig högt upp på listan.

Däremot hamnar Åre längst ner på listan vad gäller skolans attityder till företagande. Den mätningen visar vilka kommuner där företagarna upplever skolans attityder till företagande med tanke på att dagens unga är morgondagens arbetstagare och arbetsgivare. Strömsund ligger bäst till i länet med plats 51 till riket sett.

Rankingen basers på de betyg som företagarna i landets kommuner ger hemkommunens företagsklimat. Den baseras även på statistik från Statistiska Centralbyrån och UC AB.