Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetstagarna på Grelsgård mår dåligt – vill ut ur huset genast

Grelsgård är skadat av mögel och fukt. I huset samsas arbetstagare från Samhall, Omsorgen och Flatafix. Många mår dåligt och informationen är bristfällig:

– När får vi komma härifrån? undrar de anställda.

Annons

Ulf Eriksson är arbetsledare för Flatafix. De anställda klagar, men han kan inte hjälpa dem. Han har varit hos kommunledningen och informerat om problemen, men har inte fått något besked om när och vart de ska flytta. Alla på arbetsplatsen känner av den dåliga miljön och vill härifrån. Framför allt vill man veta. Vad händer?

Göran Espmark (C) är politiskt ansvarig för teknik- och service dit Flatafix hör. Han kan också ge besked angående Omsorgen:

– Omsorgens arbetstagare flyttar upp till Strömbacka nästa vecka. Tanken är att Samhall och Flatafix ska flytta till EM-labbets lokaler, men dessa lokaler måste byggas om. Det tar ju lite tid så vi måste hitta en tillfällig lokal så länge, kanske i Flatafix gamla lokaler. Vi väntar på besked från Samhall angående deras önskemål. När det gäller arbetstagarna på Flatafix så pågår också förhandlingar med Samhall. Från kommunens sida hoppas vi att Samhall ska ta hand om dem.

Helena Westin, verksam hetsansvarig på Samhall, har en lite annorlunda version:

– Vi har anlitat en konsultfirma som tittar på ritningarna till den föreslagna ombyggnaden men något utlåtande får vi nog inte förrän nästa vecka. Däremot måste vi ha en tillfällig lokal så att vi kommer ut härifrån, helst före månadsskiftet. Att vi skulle ta hand om Flatafix är helt uteslutet! Våra arbetstagare kommer hit via Arbetsförmedlingen. Däremot vill vi gärna ha ett samarbete med kommunen.