Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmiljöverket ställer tuffa krav på landstinget

Läkare slutar, sjuksköterskorna har ont i magen för de tvingas jobba dubbla pass och undersköterskorna hinner inte ta upp patienterna till frukost.

Nu kan Arbetsmiljöverket besluta om föreläggande med vite mot Jämtlands läns landsting om inte arbetsmiljön förbättras inom område medicin.

I fredags kom underrättelsen och landstinget har några veckor på sig att ge sina synpunkter i ärendet.

Samliga yrkesgrupper inom område medicin redovisar en så hög och långvarig arbetsbelastning att det finns en allvarlig risk för ohälsa. Vårdbehovet är så stort, att det enligt personalen finns en oro för patientsäkerheten. Risken att göra fel eller göra misstag är en stressfaktor.

Det visar Arbetsmiljöverkets underrättelse.

LT har tidigare berättat om den dåliga arbetsmiljön som finns inom bland annat medicinavdelningen, där personalen har ont i magen när de kommer till jobbet för de aldrig vet när de får gå hem.

Nu pekar Arbetsmiljöverket på att arbetsbelastningen gör att personalen inte hinner med vare sig lunchraster eller toalettbesök.

Dessutom förekommer det motsättningar mellan yrkesgrupper som är relaterade till den höga arbetsbelastningen och i vissa fall till den ojämna bemanningen mellan arbetslagen.

"Det är allvarligt att alla grupper ger uttryck för negativa åsikter om att arbeta inom område för medicinska specialiteter i Östersund. Anställda vill heller inte rekommendera någon att söka sig till arbetsplatsen. Det faktum att anställda aktivt söker sig från området eller sjukhuset efter en tids anställning oroar personalen då kopplingen brist på resurser och tillgång på vikarier om egen arbetsmiljö är allvarlig", står det att läsa i underrättelsen.

Undersköterskorna slår fast att bemanningen är otillräcklig, varför vissa omvårdnadsuppgifter inte prioriteras. Det kan exempelvis innebära att vissa patienter inte kommer upp till frukost.

Samma sak gäller för sjuksköterskorna, där bristen på personal blivit tydlig det senaste halvåret. Sjuksköterskorna säger även att cheferna inte behandlar dem respektfullt.

Sjukfrånvaron är hög och det stora problemet är att kunna ringa in vikarier, det är den "brandsläckningen" som cheferna främst ägnar sig åt.

Samtidigt som enhetscheferna vill värna om sin personal tvingas de fatta beslut om mertid och övertid, bland annat dubbla pass. Det blir en pressande arbetssituation för cheferna.

För läkarna kopplas den höga arbetsbelastningen till jourtätheten. Sjukfrånvaron har ökat under 2012. Läkarna känner sig slitna med en underliggande stress över att inte hinna med och en underliggande rädsla för att begå misstag.

Den höga arbetsbelastningen gör att läkare slutar på Östersunds sjukhus.

Även bland sjukgymnaster och arbetsterapeuter finns det en stressrelaterad ohälsa, de tvingas välja bort patienter för att hinna med vilket leder till en känsla av otillräcklighet.