Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetare är inga robotar

Annons

Vår tid på arbetet är en stor del av vår liv, för de flesta 9 timmar per dag. Då det är så stor del av vårt vakna liv så påverkas de flesta av klimatet och de osynliga reglerna. Hur du ska vara och bete dig för att bli socialt accepterad.

En av de oskrivna reglerna som är osund är att du ska ha fullt upp och helst ta på dig ännu mer, för att det är så det är och det gäller även dig.

Jag möter som de flesta andra, kollegor på min arbetsplats och alla har otroligt mycket att göra, de flesta känner att det inte finns tid, för att hinna allt de ska göra.

Jag tror att många känner att det är fel att inte jobba 120 procent av sin kapacitet under 100 procent av sin arbetstid.

Arbetsgivaren är nog ganska nöjd med att ha en högproducerad personal, och försöker att tysta ner de eventuella krascher en del personal går in i på grund av arbetsbelastning.

Men varför har dessa oskrivna regler fått sådan social makt på arbetstagarna?

Jag tror att de flesta vill vara duktiga och visa att de kan mäkta med mycket arbete, många arbetsplatsannonser så därför står det att du ska vara stresstålig.

Hur kan det få vara tillåtet att medvetet låta en arbetsplats vara så osund att det krävs speciellt stresstålig personal?

Att kunna hantera stress är inte lätt, men trots det kräver fler och fler arbetsplatser att personalen ska vara som robotar som bara arbetar hårdare och hårdare för att sedan bytas ut när den inte håller längre.

Jag tror att det är viktigt att inse att det är vi själva som sätter nivån på vad som är en rimlig arbetsbörda, ett kraschat liv har ingen prislapp, finns det ingen ork till livet så behövs inga pengar att förvalta det på.

Dr Stress

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel