Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är politik i kyrkan syndigt?

Vi som arbetar aktivt partipolitiskt – även med kyrkofrågor – anklagas ofta för att politisera kyrkan. Underförstått anses då politisering som något fult och nästan syndigt.

För oss i Centerpartiet har det alltid varit – och är – angeläget och självklart att även inom Svenska kyrkan arbeta för demokrati, jämlikhet, rättvisa, trygghet, framtidstro, närhet och att slå vakt om det kulturarv som våra förfäder lämnat åt oss.

Arbetsmetoder och mönster som är vedertagna i vårt samhälle är det praktiskt att använda sig av också i kyrkans beslutande organ.

Blir det mindre fult och mer kristet när nomineringsgrupper stryker det politiska partinamnet och kallar sig för något annat? Det är ju samma personer det handlar om!

Vi har fått ett slitstarkt och värdefullt arv som vi inte kan dra lott om eller bränna upp eller sätta på auktion och få pengar för.

Det är ett dyrbart arv som ger trygghet tillit och förtröstan. Vi är förvaltare av arvet och försöker göra det anpassat och användbart för vår tid.

Vi i Centerpartiet vill fortsätta att arbeta i och för Svenska kyrkan som folkkyrka där alla är välkomna och känner sig hemma. Församlingen är basen för Svenska kyrkan och ett gott samarbete mellan förtroendevalda och anställda är självklart en förutsättning för församlingens liv och utveckling.

Ann-Christin Alexius (C), kandidat i kyrkovalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel