Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är mångfald farligt?

Sverigedemokraten i Strömsund, Peter Dahlstedt säger i LT ”nej till invandrare som inte tillför kommunen något och som inte har för avsikt att ta sedan dit man kommer”.

SD syn på vad som tillför ett samhälle något är skrämmande. Mångfald hotar och är onödigt. Vill han även förbjuda arbetslösa, pensionärer eller funktionshindrade svenskar att flytta in i Strömsund av rädsla för att de ska ”tära” på kommunen? Vad är det för seder i Jämtland som Peter menar att man måste anpassa sig till? Snusning? För jag tror knappast det är den samiska kulturen Peter menar som ska bli norm. Enligt SDs partiprogram verkar det vara starka vita jagande män och bullbakande barnafödande ariska kvinnor som gäller. Vem ska bestämma vem som är önskad och vad som tillför Strömsund något? Peter och hans kompisar?

SD menar att många invandrare är bidragsberoende och kriminella. Argumentet är motbjudande och falskt då den lilla överrepresentation som finns kan förklaras med de ekonomiska och sociala villkor som många lever under. Men eftersom SD använder de argumenten blir det anmärkningsvärt att cirka en tredjedel av SD egna medlemmar är beroende av bidrag för försörjning och fyra av tio finns i Kronofogdens register, har gått i konkurs eller har begått brott..

Den ologiska och fientliga synen på människor utanför normen är inte underlig då SD har sina rötter i den rasistiska rörelsen som Bevara Sverige Svenskt. De är fientliga mot facket (som enligt partiprogrammet har ”för mycket makt”), kvinnofientliga, homofoba och tydligt rasistiska om vi skrapar på ytan. Se igenom Sverigedemokraterna. Vi har en gemensam värld och alla människor har något att tillföra samhället.

Jessika Svensson, Vänsterpartiet i Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel