Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är jakttornen lagliga?

Att de höga jakttornen, och de mindre sådana typ rastkurer, inne i skogarna kan vara lagliga, det vill även jag tro, men de som byggts upp längs landsvägarna och intill bebyggelsen, kan de vara lagliga? De som rivit ner dessa delar kanske min åsikt att de ska tas bort. Trafikanterna riskerar här att bli beskjutna. Media har uppmärksammat många fall i landet där cyklister, gående och fordon har beskjutits av jägare som valt fel jaktpass.

De i tidningarna mycket uppmärksammade fallen där jakttornen rivits tror jag var intill vägen som går mellan Brunflo och Rissna nära byarna Lunne, Singsjön och Tubäcken öster om Brunflo samhälle. Där har jag under flera årtionden retat upp mig på placeringen nära landsvägen, och ofta mitt i kurvorna. Att ingen där blivit vådaskjuten är nog rena turen. Jaktledarna och polisen borde se till att de snarast tas bort innan olyckan är ett faktum.

Efter Rissnavägen från Lunne över stormyrens raksträcka har under flera år satts upp ett tiotalet älgpass. Farligt!

Icke jägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel