Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är de heta spelen hetast?

Jaså, spelet du längtar är inte med på listan här intill? Det säger en hel del – om höstens utbud. Låt mig förklara.

Ta bara det här med ”Starcraft 2” som branschanalytiker tror kan bli årets mest sålda spel. Det är alltså uppföljaren till ett spel som släpptes 1998, för tolv år sedan, ett strategispel där tre raser kämpar om herraväldet i rymden.

Bakom spelet står ”World of warcraft”-utvecklarna Blizzard som nu kan ha en skickat upp en supermegasuccé i dataspelsrymden.

Spelet släpptes för ett par veckor sedan (den 27 juli för att vara exakt) och ni kan ju kasta ett getöga på Speltoppen härintill så får ni hur det mottagits av de svenska spelarna så här långt ...

De som har väntat ”Starcraft 2” har väntat länge om man säger så. Tolv år.

Så länge har inte Playstation-fansen väntat på ”Gran Turismo” men det känns nästan så. Det kan vara 00-talet mest hajpade och efterlängtade uteblivna release.

Otroligt spännande att se vad det går för när det kommer.

Själv har jag väntat i evigheter på Codemasters F1-spel – uppskjutet i omgångar – men de evigheterna är futtiga i jämförelse med exemplen ovan.

Det ska i alla fall bli otroligt spännande att se vad rallyexperterna på Codemasters gjort av F1-licensen.

Jag är den första att lägga ned vapnen och erkänna att listan härintill inte är hundraprocentig, komplett eller heltäckande på något sätt.

Kommande spel som ”Star Wars: The force unleashed 2”, ”Fall out: Vegas” och – förstås – ”Little big planet 2” – hade utan att någon protesterat högljutt platsat på listan här intill.

Se den som en tipsrad med ett par chansningar.

Klarar till exempel nya ”Castlevania”-spelet klivet in på de nnya konsolerna? Köper NHL-fansen årets spel där trasiga klubbor är en av de största nyheterna? Har Codemasters till slut hittar rätt formel till formel 1-spelet? Väntar alla gamla ”Gran Turismo”-fans fortfarande på ”femman” eller har de gett upp hoppet? Håller Sid Meier fortfarande greppet om en spelande Civilization”?

Som vi borde säga i den här branschen – den som lever får spela.

Björn Brånfelt