Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är Centerpartiet emot ekologisk mat?

Vi är många som blev förvånade när den centerpartistiska riksdagsledamoten Staffan Danielsson gick till attack mot ekologisk mat på DN:s debattsida under midsommarhelgen.

Han kritiserar att bland annat Miljöpartiet vill se mer ekologisk mat i den offentliga upphandlingen till våra skolor och äldreboenden. Om Naturskyddsföreningens arbete för mer ekologiskt och mindre bekämpningsmedel skriver han; ”Det är beklämmande att en anrik folkrörelse nedlåter sig till en så besinningslös svartmålning”.

Danielssons artikel väcker förstås frågan om detta är Centerpartiets syn på ekologisk mat?

Miljöpartiet vill att du ska kunna lita på att maten på din tallrik är bra för dig och miljön. Vi vill se mer ekologiskt och närproducerat.

I en värld med miljöförstöring och ökande befolkning är det viktigt att livsmedelsproduktionen säkras långsiktigt. Vi behöver ta hand om jordbruksmarken och skydda den från genmanipulerade grödor, medan användningen av bekämpningsmedel och handelsgödsel behöver minimeras.

Inför valet i september förtjänar väljarna besked; Var står Centerpartiet i Jämtlands län i frågan om den ekologiska maten?

Jan Runsten (MP), ekobonde i Alsen Riksdags- och kommunkandidat i Krokom, Anna Hildebrand (MP), landstingspolitiker Regionkandidat i Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel