Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äppelquinoa med kanelsås

Sätt julsmak på quinoa med stekta äpplen, kanel, russin och rostad mandel.

Annons

4 personer:

Det här behöver du:

2,5 dl quinoa

1 grönsaksbuljongtärning

1 purjolök

2 st äpplen

2 msk Smör-&rapsolja

1 dl russin

rucola

Kanelsås:

2 dl matyoghurt

0,5 tsk malen kanel

2 krm salt

Så här gör du:

Skölj quinoan. Koka den i buljong enligt anvisning på förpackningen. Skär purjolöken i bitar. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs purjolök och äpplen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner det och russin i den heta quinoan. Lägg upp quinoan tillsammans med rucola på ett fat. Blanda ihop ingredienserna till kanelsåsen. Receptet kommer från Arla.