Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äppelquinoa med kanelsås

Sätt julsmak på quinoa med stekta äpplen, kanel, russin och rostad mandel.

Annons

4 personer:

Det här behöver du:

2,5 dl quinoa

1 grönsaksbuljongtärning

1 purjolök

2 st äpplen

2 msk Smör-&rapsolja

1 dl russin

rucola

Kanelsås:

2 dl matyoghurt

0,5 tsk malen kanel

2 krm salt

Så här gör du:

Skölj quinoan. Koka den i buljong enligt anvisning på förpackningen. Skär purjolöken i bitar. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs purjolök och äpplen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner det och russin i den heta quinoan. Lägg upp quinoan tillsammans med rucola på ett fat. Blanda ihop ingredienserna till kanelsåsen. Receptet kommer från Arla.