Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelcobbler

6 personer

3 äpplen

0,75 dl smör- & rapsolja

5 msk strösocker

0,5 krm salt

0,5 krm vaniljpulver

0,5 dl mjölk

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 dl granatäpplekärnor

Till servering:

2 dl vispgrädde

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem i lite smör- & rapsolja i en stekpanna. Rör i 1 msk socker. Blanda smör- & rapsolja, salt, resten av sockret, vaniljpulver, mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Rör ner äpplen och granatäppelkärnor. Fyll sex smorda ugnssäkra portionsformar med smeten. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna. Servera med vispad grädde. Receptet kommer från Arla.