Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Använd pengarna bättre

Annons

Flyktingar ger bättre ekonomi kan vi läsa i länets tidningar i januari. Ekonomichefen i Härjedalen är mer försiktig: Kommunens totala resultat blir inte bättre eller sämre på grund av flyktingmottagandet så man kan inte säga att kommunen tjänar pengar på det. Det ligger naturligtvis många kostnader med i kommunernas potter.

I en privatekonomi, budget eller bokföring, finns det alltid två sidor. Mer än 17 miljoner till kommunen är ett tillskott, ligger på pluskontot för oss. Bra! Pengarna kommer från Migrationsverket är en minuspost, utgift för det. Det drabbar inte oss.

Till den här bokföringens minussida hör att Migrationsverket betalar ut pengar till alla kommuner, som tagit emot flyktingar. Kostnaden/saldot för Sveriges unika flyktingpolitik är 118 000 miljoner. Mångas, inklusive SD:s, uppfattning är att Härjedalen, Sverige, haft bättre nytta av 17 miljoner till skolan och invånarna än att lägga dem på flyktingar utan flyktingstatus. De får stanna utan djupare analys av konsekvenserna och framtiden. Bokföringens minussida drabbar alla.

Till exempel Finland, Frankrike och England har en helt annan och riktig tillämpning av EU:s regler med vår yttre gräns och fri rörlighet innanför. Vi är inget gränsland, utan enligt Schengenlagarna ska asylsökande anmäla sig vid våra gränsstationer. Frankrike och England vägrar att ta emot flyktingar från Syrien. Det borde vara dags för alla rättroende att ut och demonstrera mot rasismen där.

För 118 miljarder skulle vi istället kunna få 40 procent fler lärare eller fördubblat försvar med försvarsförmåga eller fyrdubbla garantipensionen eller ingen löneavgift för småföretag, 78 000 nya jobb eller fördubbla antalet vårdplatser och så vidare.

Lars Hermansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel