Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen USM-guld för Grelsson

Fältjägarnas endurotalang Joakim Grelsson hade en stor ledning inför sista deltävlingen i USM och gjorde inga misstag när han säkrade guldet.

– Jag körde lite safe för att inte riskera något, säger 15-årige Joakim Grelsson.

Det blev tredje gången gillt för Fältjägarnas Joakim Grelsson i endurons USM. De två föregående säsongerna deltog han i USM 1-klassen där det blev två raka silvermedaljer – i fjol med bara en poängs marginal upp till guldet. Till denna säsong gick han upp till USM 2-klassen där man kör på en större motorcykel på 125 cc. En omställning som inte innebar några problem för 15-åringen.

– Jag tycker faktiskt att det går lättare. Det är större hjul så det blir lättare att ta sig fram och man har mer kraft i hojen, säger Joakim.

Detta syntes också på resultaten där fyra raka segrar på de fyra första deltävlingarna, följt av en andraplats på den femte gjorde att det skulle mycket till om han skulle missa guldet denna gång när sista tävlingen avgjordes i Uddevalla i helgen.

– Innan tävlingen ledde jag med 16 poäng, och jag hade sämst kunnat komma tia eller elva och ändå fått guld. Så jag körde lite safe, för att inte krascha och råka förstöra något på hojen så att jag inte hade kunnat fullfölja.

Safekörningen till trots blev det en tredjeplats i tävlingen och därmed var totalguldet säkrat – och säsongens stora mål uppnått.

– Ja det tycker jag. Huvudtävlingarna i år var ju SM, säger Joakim Grelsson, som har kvar att köra sista deltävlingen av Mittendurocupen i slutet av månaden, som Joakims klubb Fältjägarna arrangerar.

Då han redan säkrat segern i juniorklassen ska han då prova på den tyngsta klassen.

– Jag brukar spöa de som åker den större klassen när vi åker på samma banor, så jag tänkte testa nu.

Därmed har föreberedelserna för nästa säsong redan inletts då han kliver upp i USM 3-klassen som man kör i fram till 18 års ålder.