Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen bröts förlusttrenden

ÖFK tog säsongens första poäng i Superettan genom att spela 1-1, (0-1) hemma mot Huskvarna. Länge såg det helmörkt ut för ÖFK, men med 13 minuter kvar frispelades Modou Barrow, som enkelt slog in den rättvisa kvitteringen.

Målet var snyggt efter framspel av Linus Sjöberg, men annars var det inte mycket bevänt med ÖFK:s anfallsspel. Sin vana trogen trillade Östersund boll riktigt snyggt på två tredjedelar av plan, men vid motståndarnas straffområdeslinje tog det stopp. Den rätta udden och kreativiteten saknades.

Dessutom åkte laget på ett snöpligt baklängesmål i 25:e minuten. James Baldwin fällde en motståndare och domaren dömde straff. Hårdskjutande mittbacken Robin Cederberg dammade upp bollen i nättaket utan pardon och för tredje matchen i följd hamnade ÖFK i underläge.

– Målet fick oss inte ur balans, men visst kändes det jobbigt, för dessförinnan spelade vi väldigt bra, menade hemmalagets tränare Graham Potter.

Även skadeeländet fortsatte. Kort före paus bars mittbacken Tomas Peciar ut på bår med en ny knäskada.

I andra halvlek kom Tomas Boakye in, men åkte på en ny knäsmäll han också och tvingades utgå även han sista minuterna. Då hade ÖFK bytt färdigt och var tvungna avsluta matchen med bara tio man.

Oturen fortsatte alltså att delvis grina laget i ansiktet. Skillnaden denna gång var ändå att förlusttrenden bröts.

För efter sju sorger och åtta bedrövelser i missade möjligheter, kom till sist genomskäraren med stort G, när Linus Sjöberg frispelade Modou Barrow som snyggt slog in kvitteringen.

– Vi hittar varandra väldigt bra Linus och jag, kommenterade målskytten. När jag springer vet Linus hur han ska slå bollarna och till sist fick vi öppningen som bäddade för 1-1-målet, sa Barrow, nöjd över sin fullträff.

Annars utkämpade han en tuff fight med Huskvarnas högerback. Danske Brian Nielsen var tuff i överkant, vilket också renderade honom en varning före paus.

– Men han gjorde det bra. Det var inte lätt att komma förbi honom, sa Barrow som hyste respekt för motståndaren.

Om ÖFK dominerade spelet på plan var 1-1 trots allt rättvist. För den ineffektivitet som hemmalaget visade upp gjorde de 2 031 på läktaren stundtals väldigt frustrerade.

Huskvarna hade starka mannar längst fram, men tvingades ständigt tillbaka mot eget straffområde. Något egentligt spel visades aldrig upp och även om laget just nu toppar en haltande tabell, finns inga möjligheter att det som visades upp i Östersund denna påskafton håller till någon topplacering över tid.

Men visst var Robin Cederberg bra längst bak som mittbackslås. Dragan Kapcevic var tung forward och Tobias Nilsson nyttig på mittfältet. Däremot förväntat vasse 21-åringen Philip Bernholtz var helt osynlig.

I Östersund skötte sig backlinjen klart bättre denna gång än tidigare. Brwa Nouri gjorde en storstilad insats på mittfältet och framåt visade Linus Sjöberg den mesta fantasin. Det var ingen tillfällighet att just han även blev framspelare till kvitteringen.