Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antirasistisk låt fick nytt liv efter EU-valet

Andrea Lundqvist, musiker från Östersund, skrev den antirasistiska låten "Vilka är ni?" för ett år sedan. Efter Sverigedemokraternas framgångar i EU-valet har låten fått nytt liv.
– Det är väldigt roligt, säger Andrea Lundqvist.

I "Vilka är ni?" sjunger Andrea Lundqvist om att det svenska folket borde ha lärt sig samexistera med varandra för länge sedan. Låten ifrågasätter människor med rasistiska åsikter.

– Jag har alltid varit ganska frispråkig som människa. En dag fick jag nog av alla kommentarer som jag hörde. Då satte jag mig och skrev ihop låten, säger Andrea Lundqvist.

Dagarna efter Sverigedemokraternas framgångar i EU-valet har låten delats rejält i sociala medier och är nu uppe i mer än 300 000 visningar på Youtube.

– Jag trodde inte att den skulle få ett nytt lyft. När den kom hade den 40 000 visningar och det trodde jag var taket, men den är nog mer aktuell nu än för ett år sedan, säger Andrea Lundqvist.

Det är ju ett val till i år – kanske får den ett nytt lyft då?

– Ja, man kan ju hoppas.

Här kan ni se Andrea Lundqvist framföra "Vilka är ni?".