Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansvarsfrihet trots kritik

Landstinget gick för tredje året i rad med förlust.
"Vi ser (...) mycket allvarligt på den bekymmersamma ekonomiska situation som landstinget befinner sig i", skriver landstingets revisorer.
Trots det föreslogs och beviljades ansvarsfrihet till landstingsstyrelsen.

Årsredovisningen för 2013 för landstinget upptog stora delar av landstingsfullmäktige som hölls på Folkets hus under tisdagen och onsdagen.

Landstinget gick back med 53 miljoner kronor under 2013 och har för tredje året i rad misslyckats med att ha en ekonomi i balans.

Revisorerna som granskat årsredovisningen föreslog ansvarsfrihet för landstingsstyrelsen.

Men riktar samtidigt hård kritik i sin rapport.

"Vi bedömer att verksamheten inte bedrivits på ett från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt. Vårdverksamheten visar i likhet med tidigare år stora underskott", skriver revisorerna.

Allt är inte negativt. Den nye landstingsdirektören Björn Ericsson som tidigare fått stöd av politiker från både majoritet och opposition, får även i revisionsrapporten beröm.

"Situationen i ledningsfunktionen har stabiliserats i och med tillträdet av den nya landstingsdirektören", konstaterar revisorerna.