Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställda allt mer missnöjda med sin arbetssituation

Både anställda i offentlig och privat sektor är mindre nöjda med sin arbetssituation i år än förra året visar Svenskt Kvalitetsindex medarbetarundersökning för 2010.

Nöjdheten skiljer sig en hel del mellan branscher. Nöjdheten backar för samtliga näringsgrenar förutom vård och omsorg som ligger kvar på samma nivåer som tidigare och minst nöjda är anställda inom verkstadsindustrin. Skillnaden mellan offentlig och privat sektor är fortsatt liten.

Dock märks skillnad när det kommer till ålder. Yngre är mindre nöjda och åldersgruppen yngre än 30 tappar mer än äldre då undersökningen visar att nöjdheten ökar med åldern.

Det viktigaste för att anställda ska känna sig engagerade och nöjda med sin arbetssituation är att deras kompetens tas till vara på och att man upplever att man kan påverka arbetsuppgifterna. När det kommer till de yngre är anställningstrygghet viktigare än bland andra åldersgrupper.

Inom kommunal sektor är attraktionskraften är låg men engagemanget bland arbetarna högst.