Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett övergrepp

Som mormor till tre barn blev jag bestört när jag läste Länstidningen i måndags. Vi lever på 2010-talet, men det verkar gå bakåt, eftersom det finns handläggare inom socialtjänsten som inte förstår sig på barn.

När ett barn är utagerande med ilska och frustration, bör socialnämnden fundera på om det finns någon sjukdom i botten. I många fall gör socialnämnden fel eftersom handläggarna förvränger och hittar på. De är inte ärliga.

Det finns svårigheter när barnet känner sig orättvist behandlat.

Föräldrarna jobbar för att barnet ska få en elevassistent, men skolan motarbetar familjen. När barnet har genomgått en utredning och det visar sig ha en utvecklingsstörning samt ADD/ADHD kan man fråga sig vad som sker efter omhändertagandet.

Återigen, ett övergrepp eftersom barnet inte förstår. Framförallt så bestämmer handläggaren över ett barn som har många svårigheter och jag tycker att socialnämnden bör ha mycket insyn i de här olika ärendena.

Unni Rolandsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel