Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en dubbeltitel för Björkman

Annons


Jonas Björkman, 36, tog på söndagen sin 54:e dubbeltitel i tennis i sin näst sista tävling i karriären.

-Det känns fantastiskt att få avsluta säsongen så starkt och på ett så bra sätt, sade Björkman.

Björkman och Kevin Ullyett, Zimbabwe, var femteseedade men hade inga problem med att besegra sydafrikanerna Jeff Coetzee/Wesley Moodie med 6–2, 6–2 i ATP-finalen i Paris.

-Självklart så är det lätt att börja fundera på att fortsätta spela. Men så är det bara de bra veckorna och jag är gammal nog och har erfarenheten för att veta att så kommer det inte vara varje vecka, sade Björkman på ATP:s hemsida.

Det var Björkman/Ullyetts andra finalseger i år, den första kom i Stockholm för en knapp månad sedan. De har dessutom varit i två semifinaler i Madrid och Lyon de senaste veckorna.

Nu återstår bara dubbelslutspelet i Shanghai för Björkman innan tenniskarriären är över. Dit har Björkman och Ullyett kvalat in som fjärde bästa par. Når de finalen där blir det Björkmans 97:e dubbelfinal.

-Vi har spelat vår bästa tennis de senaste tre-fyra veckorna så vi ser verkligen fram emot Shanghai, sade Björkman som även vunnit i Båstad i år med Robin Söderling.

-Att få vinna i Båstad och Stockholm och få avslutade det hela med att vinna i Paris är mer än jag hade förväntat mig. Det är mer än jag hade siktat på och jag hoppas att det är ett gott tecken inför Shanghai.

Mer läsning

Annons