Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu dyrare för villaägare i vinter

Om det fortsätter som hittills, vad gäller kyla och elpris, kommer vinterns elnota att bli dyrare än fjolårets rekordvinter.

Det visar beräkningar som Villaägarnas riksförbund gjort.

"Fortsätter denna vinter som hittills innebär det ökade kostnader på 3 200 kronor för en genomsnittlig småhusägare jämfört med fjolåret", skriver Villaägarna i ett pressmeddelande.

Sträng kyla och avstängda kärnkraftverk driver upp elpriset även detta år konstaterar förbundet. Situationen förvärras av låga nivåer i vattenmagasinen, som är ett resultat av förra vinterns avställda kärnkraft.

Enligt undersökningen låg elpriset i november i år 38 procent högre än samma månad förra året och decemberpriserna ligger 34 procent över förra årets nivå.

"Om prisskillnaderna håller i sig kommer denna vinter att kosta en vanlig småhusägare 3 200 kronor mer än fjolårets, som ju redan den var mycket dyr med priser på uppemot 14 kronor per kilowattimme."