Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AnnSofis ensidiga politik

Östersunds kulturliv är värt ett kulturhus. Tyvärr har AnnSofi Anderssons socialdemokrater ensidigt valt att satsa på vintersport som kulturbärare genom varumärket Vinterstaden. Ett vägval som missgynnat och begränsat kulturella aktiviteter som exempelvis musik, dans, konst och fritt skapande, ett utbud som attraherar en bredare grupp kulturkonsumenter än vad idrotten gör på årsbasis.

Kultur är och förblir ett viktigt identitetsmärke. En identitet som kommun måste stå upp för – och skapa förutsättningar för att utvecklas till gagn för kommuninvånare, besökare och turister oavsett årstid.

Socialdemokraternas enorma mångmiljonsatsning för att stärka varumärket Vinterstaden finansieras med lån. AnnSofies växande skuldberg riskerar att kommunens kreditbetyg sänks, vilket innebär högre ränta och dyrare finansiering.

Socialdemokraternas vägval innebär också att partier som ser kulturen som en tillväxtfaktor har blivit finansiellt bakbundna, en situation som ni väljare kan hjälpa till att lösa genom att ge socialdemokraterna respass ut ur Rådhuset i valet 2014.

Östersund ska – och förbli kommunen som värnar det goda rykte som våra kulturutövare är kända för, inte bara i Sverige – utan också runt om i världen.

Kanske öppnas möjligheten att i framtiden ersätt Stortorgets trista arkitektur med en spektakulär byggnad för kulturen som speglar vårt kulturarv?

Hans Wessén

Östersund

Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel