Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AnnSofie Andersson (S): Majoriteten sitter tveklöst kvar

Socialdemokraterna kommer att fortsätta regera Östersunds kommun. Tveklöst tror kommunalrådet AnnSofie Andersson (S). Hon är säker på att de flesta väljare är nöjda med partiets insatser de senaste åren.

Tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet har Socialdemokraterna styrt Östersunds kommun de senaste mandatperioderna. Och AnnSofie Andersson är nöjd med vad de åstadkommit.

– Vi har styrt sedan 1995 och visat att vi kan skapa ordning och reda i ekonomin samtidigt som vi har visat att vi kan utveckla den kommunala verksamheten.

AnnSofie Andersson tror att tillräckligt många väljare tycker att den styrande majoriteten har gjort ett så pass bra arbete att de får förnyat förtroende efter valet.

– Jag tror att väljarna är kloka och kan se vilka våra viktigaste frågor är och de ser också vad resultatet har blivit från den här mandatperioden. De kan bedöma om vi gjorde det vi sade inför förra mandatperioden. Och det har vi gjort.

Däremot anser hon inte att de tre partierna behöver samarbeta inför valet som de rödgröna gör på riksnivå och som Allians för Östersund gör.

– Vi går till val som tre skilda partier på kommunnivå och har tidigare visat att vi klarat att styra och lägga en gemensam budget, säger hon.

AnnSofie Andersson räknar upp en rad olika områden som Socialdemokraterna i Östersund vill satsa på de kommande åren. En fråga sticker ut som den allra viktigaste.

– Eftersom vi sedan 2008 har tappat 3 000 arbetstillfällen i Östersund så är det klart att jobben är den viktigaste frågan. Den är så starkt förknippad med vilken kommunal ekonomi vi har. Finns inte jobben här så påverkar det folk att flytta dit jobben finns.

Hur jobben ska skapas handlar enligt kommunalrådet om att stödja och främja entreprenörskap. Socialdemokraterna i Östersund ska även investera i skolan. Där handlar det enligt AnnSofie Andersson om storsatsningar i form av renoveringar och nybyggnationer.

– Vi behöver göra en storsatsning på att renovera, höja standarden på våra skollokaler inom grundskolan. Läromedel är också en bit som vi behöver satsa på. Vi är också beredda på att göra investeringen i gymnasiebyn här i Östersund. Den kommunala skolan måste kunna vara konkurrenskraftig.

AnnSofie Andersson kan i dagsläget inte ge några konkreta besked om hur stora satsningarna blir i kronor och ören. Däremot lovar hon att personaltätheten inom förskolan ska ökas så snart ekonomin tillåter.