Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AnnSofie Andersson: Arenanär inte kommunens fråga ...

A4 Campus planer för en stor arena för vintersporter och forskarcentrum på universitetsområdet, Vinterpalatset, välkomnas av kommunpolitikerna som ett komplement till arenan som kommunen jobbar med. Men idén står inte över de kommunala planerna.

Annons

– Ledningsgruppen för arenaprojektet ska träffas första gången till veckan. Då måste vi bestämma oss för hur vi ska agera gentemot de olika idéer och de intressenter som finns, säger AnnSofie Andersson, kommunalråd, s.

Arenan på campus är inte kommunens fråga menar hon. I nuläget ser hon det som ett komplement till arenan kommunen arbetar med.

– Om det är ett erbjudande som inte innefattar kommunens pengar så är det jättebra, säger AnnSofie Andersson.

Kommunens möjligheter att gå in med pengar i ett sådant projekt finns inte.

– Om vi tittar på vår ekonomi så är det inte möjligt, och det ser ut som vi måste spara framöver.

– Redan idag stöttar vi Vintersportcentrum och går in med pengar till Mittuniversitetet, säger AnnSofie Andersson.

Att det skulle finnas några pengar som kommunen tidigare avsatts för Björntanden är inte sant.

– Om Björntanden blivit av räknade vi med att det skulle generera skatteintäkter till kommunen, det var de pengarna man talade om. Men nu finns inga sådana, säger AnnSofie Andersson.

Karin Thomasson, mp, ordförande i kultur- och fritidsnämn- den tycker också att Vinterpalatset är ett välkommet komplement till den framtida arenan kommunen planerar.

Idén har både fördelar och nackdelar som hon ser det.

– Läget är centralt och lätt att ta sig till. Det är också jättebra att få in forskningen. Men arenan vi planerar har fokus på issporter, basket och gymnastik med tanken att i framtiden kunna utveckla det att omfatta curlinghall och bandyplan. Vi har ju avskrivit en idé om en skidtunnel, men det har Campus tagit fasta på, säger Karin Thomasson.

– Campusförslaget är mer inriktat mot elitidrott, men det är ett bra komplement till vår arena, säger Karin Thomasson.

Anläggningsgruppen för kommunens arenaplaner har sedan tidigare tillsammans med idrottsverksamheterna gjort en prioritetslista på vad som ska inrymmas i arenan. Nu har Arenagruppen tagit vid. Den består av en projektgrupp med tjänstemän samt en ledningsgrupp, där politikerna sitter. Till veckan träffas ledningsgruppen för första gången.

– Det är ganska bråttom vi ska ha ett förslag klart till april 2009, på bland annat kostnader, innehåll och placering, säger Annsofie Andersson.

Mer läsning

Annons