Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annorlunda golftävling i Byvallen

Golfboomen är över och ett antal klubbar har svårt att få ekonomin att gå ihop. I det läget gäller det att försöka hitta på nya saker som kan föra golfsporten framåt igen. Det var just vad Mattias Grängzell i Byvallen gjorde.

Annons

– När jag kom hem för att jobba på golfbanan några veckor fick jag ett ordentligt uppvaknande. Alla de som jag tränade och spelade med när jag var yngre hade nästan slutat och ett fåtal spelade lite, inte medlemmar längre, berättar Mattias.

Han fick idén att skapa en tävling med fokus på att ha kul och inte så mycket på själva golfen.

– Spelformen blev nio håls scramble med tvåmannalag och efterföljande fest på restaurangen med min bror och tillika ordförande i klubben, Marcus, som trubadur.

22 killar och två tjejer anmälde sig och sedan ringde Mattias runt och totalt bokade 50 personer bord för buffén som serverades efter tävlingen.

– Tävlingen och hela pubkvällen blev extremt lyckad om jag får säga det själv i efterhand och förstapriset var greenfeemedlemskap nästa år.

– Deltagarna betalade 50 kr i startavgift och då ingick pay and play för de som inte längre var medlemmar. Jag har fått positiv respons från många håll och krögaren tyckte det var hur bra som helst.

Mattias Grängzell berättar att han nu ska försöka skapa en tradition med den här tävlingen.

– Hela tanken bakom arrangemanget var för mig, Vart tog golfen vägen, som också blev tävlingsnamnet. Det handlar om att försöka få tillbaka spelarna till golfbanan, helt i linje med kampanjen ”Nu lyfter vi golfen”.

Vann tävlingen gjorde Mattias Rubensson och Mathias Brunnsberg.

Mer läsning

Annons