Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annorlunda flyttlass lockade publik i Gimdalen

Folkfest av hyfsad kaliber blev det när Jessica Asplund och Joakim Karlsson, Stockholm, på torsdagen lät flytta Åströmska huset i Gimdalen från ena delen av byn till den andra.

27 ton brädklädd timmerstomme, byggd av någon med namnet Nordin på 1890-talet, paraderade tvärs genom byn dragen av en timmerskotare och en trailerlastbil och påknuffad av en jordbrukstraktor av det mera muskulösa slaget.

Det här är andra gången som huset flyttas. Det restes första gånget på andra sidan Idsjön/Gimån och flyttades till Gimdalen 1920.

Personaladministratören Jessica och och bilmekanikern Joakim och deras barn Rune och Alice flyttar huset till den winnbergska släktgården, ägd av Ivar Månsson, där en gjuten platta låg och väntade.

– Jag torde härmed ha skaffat mig terapi för de närmaste 50 åren, konstaterade Joakim som följde det maffiga ekipagets färd genom byn.

– Här finns det mycket att bita i.

Husflytten dirigerades som sig bör av byns byggare, Rolf Adamsson.